Update I: Here we go!

Update 1 - Here we go

November 17 – 2023

Het afgelopen jaar hebben we vaak verteld dat het anders kan. Nu gaan we het doen!

Persoonlijke data hoort geen handelswaar te zijn waar je zelf niks over te zeggen hebt. Dat het nu wel zo is, werd vorige week pijnlijk duidelijk toen Facebook mensen de keuze gaf te betalen met geld (€ 12,99 per maand) of met persoonlijke data. Onze missie is juist om jou de controle over je eigen data te geven. Zelf bepalen wat je deelt, met wie en voor welk doel.

We hebben onze visie uitgewerkt en deze vertaald in een concept voor een persoonlijke datakluis. We hebben diverse toepassingsmogelijkheden geïdentificeerd. We hebben een architectuur ontworpen, de markt verkend, partners uitgezocht en de eerste team members geselecteerd.

 

En nu… we have lift-off! Deze week zijn we gestart met de eerste stappen van de ontwikkeling!

In de komende maanden ontwikkelt Nederlandse Datakluis ….. de Nederlandse Datakluis! Eén plek waar jij je eigen data kunt laten opslaan en van daaruit kunt gebruiken bij verschillende sites en apps. In de eerste fase ontwikkelen we een werkende dienst voor onze initiatiefnemers, de Nederlandse media, op basis van een eenvoudige toepassing. Alle seinen staan op groen om voor de zomer een eerste werkende versie van de Nederlandse Datakluis op te leveren. Alleen nog voor testgebruik, je moet nog iets langer geduld hebben voordat jij het ook écht kan gaan gebruiken.

Hou deze pagina in de gaten, of ga naar www.datakluis.nl. We gaan je meer vertellen over ons team en onze partners, over de ontwikkeling van onze dienst en over kansen voor andere bedrijven om deze technologie te gaan benutten. En daarnaast zoeken we nog enkele mensen voor ons team, de vacatures verschijnen snel op deze site. Ook los daarvan komen we natuurlijk graag met je in contact als jij zeker weet dat je een unieke bijdrage kunt leveren aan de Nederlandse Datakluis: Don’t hesitate and connect!

PS: weet je niet helemaal meer wat we nou ook alweer gingen doen? Check deze link.